Barracuda 545

OKIBOATS Barracuda 545 moderni je gliser tipa open, predviđen za dnevne izlete i sportske aktivnosti na moru. Visoki bokovi i širina broda vizualno daju osječaj večeg glisera, iznenađuje unutrašnja prostranost. Prostor u kokpitu i oko njega je jednostavno osmišljen, sve je dostupno i pod rukom. Ugradbeni tank od inoxa nalazi se ispod fotelja. Isti se ugrađuje prilikom gradnje broda, a montažni otvor u kabinici, omogučava dostup istom u slučaju potrebe( tank bez problema izlazi van).Kabinica je predviđena kao veče spremište, ali u slučaju potrebe tu se może bez problema smjestiti, jedna do dvije osobe( maximalna dužina 2,10 metara).

Tehničke karakteristike:

Dužina : 5,45

Širina : 2,45

Maximalni broj osoba : 6

Maximalna snaga motora: 140KS

Preporučena snaga: od 100KS

Težina plovila bez motora: 670kg

Težina plovila sa motorom i opremom : 945kg

 

Galerija slika:

Detalji:

U kabinici se standardno nalaze dva veča tapicirana madraca. Kabinica je skladno završena, električni kablovi sa kokpita su pokriveni sa plastčnom pokrivkom. U pramčanom dijelu se nalazi polukružna klupa sa dva velika spremišta na ključ.Postavljajuči plastične podloge između, cijeli pramčani dio se pretvara u veliko sunčalište. Udobnost sunčališta osiguravaju madraci u materijalu Silvertex diamante koji dolaze kao dio standardne ponude u naračastoj boji. Bokovi sunčališta su isto obloženi tako da je ležanje jako ugodno. Materijal Silvertex diamante se lako održava, ne upija vodu i ne pregrijava se.Fotelje tipa „Pacific Artur” su od istog materijala. Okreču se oko cijele osi te reguliraju po visini. U pramčanom piku nalazi se veliki prostor za sidro.Krma glisera sastoji se od dva velika spremišta na ključ. Između njih se nalazi krmeni zdenac te postolje za motor.Dobro je da se poklopci ulaza iż mora pokriju tekom, eco teakom ili Permateakom. To je dio dodatne opreme.

 

Otplivi iz kokpita na bok broda su dovoljno široki da omogučavaju odličan protok kod pranja broda, kiše ili slično.Otvori na boku su iznad vodene linije Pod krmenom klupom se nalazi veliki gavun, koji se podiže pomoču amortizera. Unutar je ogroman prostor predviđen za akumulator sa kutijom,tank vode i kao spremište za stvari .Konzola kokpita je kompaktna i lijepo posložena, poviše upravljača je ravan prostorpredviđen za 5” navigaciju. Desno i lijevo se nalaze poluokrugla ležišta za satove( brzinomjer, obrtometar, voltmetar, trim, pokazivač nivoa goriva i sl). Komanda je ugradbena, potrebna dužina sajle do motora je 5 metara.U satndardu dolazi sportski upravljač sa sajlom.

 

Vizualno gliser je jako atraktivan, svojim dimenzijama omugučava pristajanje i privezivanje u svakoj lučici, a u zimovanju sigurno neče smetati ni pored kuce ili u poslovnoj hali.

 

Gliser sa motorom Suzuki 140 postiže makismalnu brzinu od 39 čvorova, sa motorom Mercury 115 32 čvora, a Hondom 100 29 čvorova. Krstareča brzina je 22 čvora. Brod lagano izglisirava i lijepo se ponaša na moru. Prolazak kroz valove je dobar, nema velikh prskanja. Stabilnost broda je visoka, što mu omogučava forma i širina.

Oprema:

01 Trup u laminatu bijele boje + bočni pas u crnoj boji, srebrna naljepnica Barracuda 585 DC na boku
02 Upravljački sistem, sa sajlom
03 Pleksiglas vjetrobran sa pojačanjem od inoxa
04 Kompletna ograda na pramcu od nehrđajučeg inoxa A4
05 Ulazna vrata u kabinu ( dvije ploče od plexiglasa sa bravom)
06 Kompletni tapicirung k u materijalu Silvertex/Diamante
07 Dvije uzduzne police u bokovima
08 Odljevi vode iz kokpita na bok poviše vodene linije( fi38 mm)

09 Fotelje dvije sa postoljima u materijalu Silvertex/Diamante
10 Automastska kaljužna pumpa
11 Odbojni branik(guma)u sivo-bijeloj boji 12 dva završetaka odbojnika od nehrđajučeg čelika
13 Čep ispusta iż trupa
14 Bitve : prednje x 2, zadnje x 2.
15 dva gavuna u provi, dva na krmi te gavun ispod zadnjeg sjedišta
16 Ispust iz provenog spremišta sa pokrivkom
17 Krmeni zaštitnik na mjestu gdje se montira motor
18 Ispust vode iz krmenog zdenca
19 Eco teak na gazistu izlaza iz mora te u kokpitu(Permateak,gumirana eco tikovina najbolje kvalitete) , opcija

20 Switch Panel
21 Krmeno svjetlo
22 Navigacijska led svjetla 23 Stepenice za ulaz u more od inoxa A4
24 Sidreni koloturnik na pramcu od inoxa
25 Kompletni sistem goriva sa tankom od 100 litara ( inox)
26 Tuš sa pumpom i tankom od 50 litara
27 Bimini tenda inox – PRONAVIS - opcija
28 Zimska tenda – opcija
29 Boss audio Usb sa dva zvučnika – opcija
30 Tuš sa tankom I pumpom – opcija


Video:

 

web dizajn: Medijska Osobnost d.o.o.